^^ MİNE MUTFAKTA ^^

^^ MİNE MUTFAKTA   ^^

BLOĞUMUZU TAKİP EDENLER

27 Ağustos 2010 Cuma

Profiterol

Malzemeler:


Hamuru:
1,5 su bardağı un
Yarım paket margarin
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket vanilya
4 adet yumurta

Kreması İçin:
100 gram margarin
2,5 kahve fincanı un
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
Çikolata sosu:
2 Su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI:

İlk olarak hamuru hazırlanır. Bir tencereye su ve margarin, tuz, şeker konulur, kaynayınca un eklenip karştırılır. 1-2 kavurduktan sonra altı söndürülür ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra yumurtalar tek tek kırılır ve mikserle çırpılır. Hamur hazırlandıktan sonra tatlı kaşığı ile küçük toplar yapılıp tepsiye dizilir. 180 derecede pişmeye bırakılır. Pembeleşince fırın kapatılır ve kapağı hiç açılmadan soğumaya bırakılır.
Kreması için ise, margarin eritilir. Un eklenip kavrulur. Süt ve şeker eklenerek pişirilir. Bu arada topaklandıysa blendır kullanabilirsiniz. Vanilya eklenip altı söndürülür. Mikserle 10 dakika çırpılır. Ve soğumaya bırakılır.
Çikolata sosu için ise, su, şeker, nişasta, kakao karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Şimdi hepsi pişti şimdi sırada hazırlamaya geldi. Krema krema sıkacağına konulur ve profiterollerin alt kısmından içine sıkılır. Servis tabağına yerleştirilir. Krema sıkacağı yoksa profiteroller ikiye bölünerek arasına kaşıkla krema konulabilir. En üste ise soğumuş çikolata sosu gezdirilir. Servis edileceği zaman ise fındıkla süslenir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen Adsız yorum yapmayınız, bloğu olmayanlar da izleyicimiz olabilirler =)
En Kısa Sürede Yorumlarınızı Yanıtlayacağım !!!