^^ MİNE MUTFAKTA ^^

^^ MİNE MUTFAKTA   ^^

BLOĞUMUZU TAKİP EDENLER

11 Eylül 2010 Cumartesi

Makaronlar


Malzemeler
1) 70 gr. yumurta akı (bir damla bile olsa yumurta sarısı karışmamış olacak şekilde)
2) 60 gr. çok fazla kavrulmuş ve kabukları ayıklanmış tuzsuz yer fıstığı
3) 31 gr. badem tozu
4) 112 gr. pudra şekeri
5) 56 gr. toz şeker

Yapılışı
Yumurta beyazlarının en az 24 saat önceden ayrılıp oda ısıssında beklemesi makaronlarınızın daha iyi kabuk tutmasını sağlayacaktır.
1) Öncelikle iki fırın tepsinizi yağlı kağıtla kaplayıp sıkma torbanızın ucuna da 1 cm. çapında yuvarlak uç takıp hazırlayınız.
2) Kavrulmuş yer fıstığı (siz isterseniz fıstık yerine başka yemişler de kullanabilirsiniz. Antep fıstığı, badem gibi), badem ve pudra şekerini birlikte mutfak robotunuzda un oluncaya kadar çekin. 2-3 dakika süren bu işlemi yaparken arada bir robotu durdurup kaşıkla karıştırıp malzemeleri havalandırın. Makaronlarınızın daha pürüzsüz bir yüzeyde olmasını istiyorsanız çekme işleminin sonunda ince bir elekten eleyin.
3) Şimdi tamamen yağdan ve nemden arındırılmış çırpma kabınıza yumurta aklarını koyup bir tutam tuz ekledikten sonra mikserle yumuşak tepecikler olmaya başlayıncaya kadar düşük devirde çırpmaya başlayın. Sonra mikserinizin hızını artırarak çırparken bir yandan da toz şekeri azar azar ilave edin. Bu çırpma işleminin tamamının iki dakika içinde yapılması gerekmektedir. Çırpma işleminin fazlalığı merenginizin fazla kurumasına sebebiyet vereceği için bu konuya dikkat edilmesi gerekmektedir. Mereng parlak ve pürüzsüz bir görüntüde olmalıdır.
4) Şimdi kuru malzemelerin yarısını merenginizin olduğu kaba boşaltıp spatula veya büyükce bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırın, daha sonra kalanı da ekleyip köpüklerini indirmemeye dikkat ederek katlama yöntemiyle karıştırıp bütünleşmeisni sağlayın. Hamurunuz hafif akışkan, kaşıktan kaba bıraktığınızda 30 saniye içinde tekrar hamura karışacak kıvamdaysa olmuş demektir.

Bu karıştırma işleminin 50 yi geçmemesine dikkat edin.
5) Hamurunuzu kaşıkla uç takılmış olan sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsilere iki santim aralıklarla 2,5 - 3 cm büyüklüklerde sıkın. Sonra tepsilerinizi tezgahınıza birkaç kez kuvvetlice vurun. Bu işlem içinde oluşmuş olan hava kabarcıklarının yok olmasını sağlayacaktır.
6) Sıra makaronları kurutmaya geldi. Parmağınızla değdiğinizde yapışmayacak hale gelinceye dek oda ısısında kurumaları, kabuk bağlamaları gerekmektedir . Kabuk bağlamaya başladığında fırınınızı 150 derecede ısıtmaya başlayın.Tek tek pişireceğimiz için önce tepsinizin birini fırının orta rafına yerleştirip saat tutun. Yaklaşık 10-12 dakika içinde pişeceklerdir. Eğer doğru kıvamı yakaladıysanız makaronlarınız ilk beş dakika içinde yükselip etekleri oluşmaya başlayacaktır.Pişmiş olan makaronlarınızı tel ızgarada soğutup iyice soğuduktan sonra kağıttan ayırabilirsiniz.

Arasını dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz .
Afiyet Olsun =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen Adsız yorum yapmayınız, bloğu olmayanlar da izleyicimiz olabilirler =)
En Kısa Sürede Yorumlarınızı Yanıtlayacağım !!!