13 Ekim 2010 Çarşamba
Uyduruk Pasta'm
* İrmik ve süt pişirilir / şeker ve vanilya eklenir.
(ölçü yok kafanıza göre, benim canım çooook pasta istediği için yaptım alel acele - uyduruktan =)
* 1 paket kremşanti hazırlanır.soğumuş irmik ile karıştırılır !
* Pandispanya (hazır kek) alt tabanı sadece süt ile ıslatılır
* Üst tabanına ıslatmadan komple böğürtlen reçeli sürülür
(ya da hangisini isterseniz)
* Alt tabana , hazırlanan irmikli - kremşantili karışımın hemen hemen yarısı sürülür.
* Üzerine kavrulmuş fındık veya ceviz serpiştirilir (bu hindistan cevizi de olabilir)
* TIME 'ın çileklisinin 1 paketi el ile parçalanır
(bildiğin avuçlanır hatta =)
* Alt tabana komple serpiştirilir.Bu da pastayı yaparken birden aklıma geldi :)
(fındıklısı vs... 'ni de kullanabilirsiniz)
* Üst taban da kapatıldıktan sonra kalan krema ile pasta kaplanır.
* Kakao serpiştirilir ve buzdolabında en az 1 saat bekletirlir
(dayanamadık biz 40 dk kadar sonra pastanın tamamı bitti =)
* Servise sunarken dilimlerin üzerine ve tabağın kenarlarına nar taneleri serpiştirdim .
Immm !!! Süper olmuştu...
Neyse benden uyduruk bir pasta ama kesinlikle çok hafif / kolay ve denenmelik oldu =)
AFİYET OLSUN !!!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Güzel bir işten eve geldim pastası. İşin içinde irmik pişirmek de var, emeği de az değil hani.
YanıtlaSilsarkaç
YanıtlaSildaha kolay olsun ıstıyorsan ırmık pişirme yerıne pudıngı pışırmeden sutle karıstırıp krem şantıye de katabırsın :D