^^ MİNE MUTFAKTA ^^

^^ MİNE MUTFAKTA   ^^

BLOĞUMUZU TAKİP EDENLER

7 Aralık 2010 Salı

Ispanaklı Katmer (Mayalı Hamurdan)

Malzemeler:



Hamuru:

•5 su bardağı un•
1 çorba kaşığı şeker•
1 paket toz maya (dr.Otker’in yeşil paketinden)
isterseniz; 1 tatlı kaşığı kuru maya yada yarım paket yaş maya kullanabilirsiniz.
•1 tatlı kaşığı tuz•ılık su

İç malzemesi:

•750gr ıspanak
•2-3 baş soğan
•100gr beyaz peynir
•yarım çay bardağı sıvıyağ
•tuz,
kırmızı tozbiber,
karabiber

Üzerine sürmek için:
•2 çorba kaşığı tereyağ yada 40 gr margarin.
 
YAPILIŞI
  1. Un bir kabın içerisine boşaltılır. İçerisine toz maya, tuz ve şeker karıştırılır. Daha sonra özlü bir hamur elde edene kadar ara ara su ilave edilip sürekli yoğrulur. ( bu işlemi yaş mayadan yada kuru mayadan yapmak isterseniz, yarım su bardağı su ile şekeri ve mayayı bir kabın içerisinde önce mayalandırın sonra un ile beraber yoğurun). Hamuru ılık ortamda iki misli kabarana kadar dinlendirin.
  2. Bu arada içini hazırlamak için : Ispanakları yıkayıp doğrayalım. Soğanları doğrayalım. Sıvıyağda önce soğanları biraz şeffaf bir renk alana kadar kavuralım. Daha sonra ıspanakları ilave edip suyuynu çekene kadar kavuralım. Tuz, kırmızı tozbiber ve karabiberini ilave edin ve içinin biraz soğuması için bir kenara alın.
  3. Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparın ve 2-3 mm kalınlığında açın.
  4. Yufkaların yarısına ıspanaklı harçtan koyun, diğer yarısına kapatıp kenarlarını tırnak ucuyla bastırın.
  5. Katmerleri çok hafif yağlanmış (ilk seferinde 1 çay kaşığı yağ döküp peçete ile sildim. Bir daha da tavaya yağ koymadım.)teflon tavada yada sacda arkalı önlü pişirip pişen katmerleri sıcak iken tereyağı ile yağlayıp servis yapınız.
(Kıymalısı - peynirlisi - hatta kaşarlı/sosislisi de harika oluyor =)
AFİYET OLSUN =)

2 yorum:

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen Adsız yorum yapmayınız, bloğu olmayanlar da izleyicimiz olabilirler =)
En Kısa Sürede Yorumlarınızı Yanıtlayacağım !!!