Malzemeler
125 gr bitter çikolata
125 ml krema
3 adet yumurta sarısı
1/2 paket vanilya
5 adet yumurta akı
3 yemek kaşığı şeker
1-2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
Sufle kapları yağlanıp içine pudra şekeri serpilir.
Kaplar hamur hazırlanana kadar buzdolabında bekletilmeye alınır.
Çikolata robotto çekilir ya da bıcakla inceltilir.
Krema ve çikolata bir tencerede karıştırılarak pişirilir.
Yumurta sarıları teker teker kremaya eklenip iyice karıştırılır.
Vanilya ilave edilip 3-4 dakika daha pişirilmeye devam edilir.
Kremalı karışım ocaktan alınır.
Başka bir kapta toz şeker ve yumurta akları kar haline gelene kadar çırpılır.
Yumurta karı yavaş yavaş tahta bir kaşıkla çikolatalı kremaya ilave edilip karıştırılır.
Sufle hamuru kalıplara 2/3′ünü geçmeyecek şekilde doldurulur.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika kapağı hiç açılmadan pişirilir.
Püf noktası: Krema ve pudra şekeriyle servis yapabilirsiniz. Sufle pişerken fırının kapağını kesinlikle açmayın.
AFİYET OLSUN !!!
14 Aralık 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok güzel olmuş iyi tarif eline sağlık bende yapmak istiyorum ama böyle küçük kalıbım yok borcam falan da olsa olur sanırım ama kağıt ta olmaz dimi:)) bende bi küçük kağıt var ama tarifini yazdım defterime bayıldım çünkü:)
YanıtlaSilserapca
YanıtlaSilsufle kalıpları heryerde çok makul fıyatlara satılıyor.Hemen edin derim ben :)
kağıtta olmaz !
ebet benimde acilen bi sufle kabı edinip yapmam gerek çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilxceli
YanıtlaSilKesinlikle Canım ! Afiyet olsun =)
selamlar arkadaşım.
YanıtlaSilsuflelerin inanılmaz leziz görünüyor.
seni keyifle izleyeceğimden emin olabilirsin.çünkü lezzetlerini beğendim.
ayrıca sufle konusunda şunu söylemeliyim ki kesinlikle kağıt kalıp olmaz.senin de dediğin gibi bir takım alınmalı.
sevgiler arkadaşıma...
mintininmutfağı
YanıtlaSilhoşgeldin mutfağıma.Ben de sana uğrarım hemen :)
Bu arada adı üstünde sufle ! Kalıpsız olmaz, kağıtta asla olmaz, dağılır kurur vs ... Yorumun için teşekkürler canım benim :)