23 Şubat 2011 Çarşamba
Jambonlu - Kabaklı Tart
Malzemeler
milföy hamuru
2 dilim tavuk jambon
keçi peyniri
4 adet yumurta
2 adet kabak
tuz,karabiber
yarim su bardagi krema
Yapilisi
Firinimizi önceden 200 dereceye isitmaya birakalim. Milföy hamurunu un serpilmis zemine alip ince ve yuvarlak yufka halinde açalim,ve yuvarlak kalibimiza göre yayalim. Ve firina verip 10 dk koyalim. Diger taraftan kabaklari yikayip rendeleyelim,kabugunu soymiyalim kabaklarimizin suyunu iyice sikalim ki hamurun aalti sulu olur yoksa. Yumurtalari çirpalim,kremayla tuz ve kara biberle bulunan kaba ekliyelim,rendelenmis kabaklari da ekleyip,iyice karistiralim. Hamuru 10 dk sonra çikartip firindan,5 dk dinlenmesini bekleyip,hamurun üzerine tavuk jambonlari küp seklinde kesilmis serpistirelim,ve keçi peynirini de serpistirelim. Jambonlarin ve peynirin üzerine yumurtali,kremali karisimi dökelim,her yerine dökelim. Firina verelim 180°c de ve 30 dk pisirelim.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
of of harika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSiltouch the sky
YanıtlaSilTESEKKUR EDERİM CANIM PRATİK DENEMENİ TAVSİYE EDERİM :)