21 Ağustos 2011 Pazar
Piliç Topkapı
Malum Ramazan-ı Şerif ... Ve hemen hemen her akşam misafirim var.
Kızımın doğum günü sebebi ile ikinci hafta sonunu toplamda 70 kişi ile kapattım.
Rabbim nasip ederse bu hafta başlangıcında da davetim olacak !
***************
Size en son arkadaşlarım geldiğinde yaptığım menü - ana yemeğini - sunmak istiyorum.
Çok lezzetli olduğundan :) hemen tüketildi ve ben masamın fotoğrafını yine unuttum :s
Gelelim Tarife ...
GEREKLİ MALZEME:
- 10 adet Piliç But Pirzola
- 3 su bardağı pirinç
- 2 soğan
- 250 gr, piliçciğeri
- 300 gr, mantar
- 1 su bardağı sultani üzüm
- 1 litre piliç suyu
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 su bardağı ufalanmış badem
- içi için;
- 60 gr, tereyağı
- Tuz, karabiber
Yapilisi:
Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Mantarları nemli bezle silip dilimleyin. Ciğerleri küp küp doğrayın. Soğanları soyup çok küçük doğrayın. Maydanozu kıyın. Bir tencereye 30 gr. tereyağını alıp kızdırın. Soğanı ilave edip kavurun. Ciğer ve mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Üzüm ve piliç suyunu ilave edip pişirin.
Ayrı bir tencereye kalan tereyağını ekleyip eritin. Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak kavurun, Ciğerli karışım, tuz ve bademleri ekleyip kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alın. Maydanoz ve karabiberi ekleyin.
Tahta kaşıkla harmanlayıp dinlenmeye bırakın. Piliç but pirzolaları düz bir zemin üzerine derileri alta gelecek şekilde yayın. Et dövücü ile inceltip tuz ve karabiber serpiştirin.
Pirinçli harcı etlerin ortasına paylaştırıp kemiksiz tarafından kemikli tarafına doğru yağlı kağıda sarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sebzeli garnitür ile servis yapın
AFİYET OLSUN :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Elinize sağlık bu tarifi hep merak adiyordum vermeniz çok iyi oldu çok lezzetli görünüyor sevgiler hayırlı Ramazanlar..
YanıtlaSilmutfakta1inci.blogspot.com