Malzemeler
Yarım kilo tel kadayıf
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
3 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yufka
Şerbet için
5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri içinKaymak, toz Antep fıstığı
Hazırlanışı
Şerbetini hazırlamak için tencerede şeker ve suyu karıştırıp kaynatın.
Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın.
Şerbeti ocaktan indirip soğuması için bekletin.
Kadayıfı üç eşit parçaya bölün.
Tezgâhın üzerine bir adet yufkayı serin.
Üzerine kadayıfı yerleştirip ceviz için serpin.
Yufkayı rulo şeklinde sarıp bıçakla parmak genişliğinde kesin.
Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
Kalan yufka, kadayıf ve ceviz içi için aynı işlemleri yapın.
Her bir sarma kadayıfın üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Pişen sarma kadayıfları fırından çıkarın.
Kadayıfların üzerine şerbeti gezdirerek dökün.
Bir saat dinlendirdikten sonra tatlıları ters çevirin.
Servis tabağına alın.
Kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis yapın.
Afiyet olsun
22 Ağustos 2011 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
I pay a quick visit everyday a few blogs and sites to read content, but this website provides quality based posts.
YanıtlaSilAlso visit my web blog flat
Merhabalar her sene yaptığım ''Ben Buldum'' etkinliğini bu sene de 17 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında yapmaya karar verdim. Mutfakta kendi başımıza kaldığımızda bir sürü tarif buluyoruz. Sizin de kendinize ait tarifleriniz varsa ve bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.
YanıtlaSilhttp://hayattanazicik.blogspot.com/2013/04/geleneksel-3-ben-buldum-etkinligi.html
Sevgiler...