Malzemeler :
1,5 paket petit beurre bisküvi
1 su bardağı Sinangil Un
Yarım paket katı yağ
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kakao
1 paket vanilya
Fındık (İri dövülmüş)
Kadayıf (yağda hafif kavrulmuş)
Yapılışı:
Unu, margarin ile hafif kavurduktan sonra, şeker ilave edilip, biraz daha kavrulur.Üzerine vanilya ilave edilip, yavaş yavaş süt dökülerek muhallebi kıvamına getirilir.İkiye bölünüp, yarısına kakao karıştırılır.
Borcam'a önce bisküviler bir kat dizilir
Üzerine beyaz muhallebiden dökülür, fındık serpiştirilir.
Tekrar bisküvi - kakaolu muhallebi - fındık
Muhallebiler bitene kadar bu işlem tekrarlanır
...
En üste fındık - (hindistan cevizi de olabilir) - kavrulmuş kadayıf serpiştirilerek,
yaklaşık 1,5 saat buzdolabında bekletilir.
...
Servis yapılır !
2 Şubat 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen Adsız yorum yapmayınız, bloğu olmayanlar da izleyicimiz olabilirler =)
En Kısa Sürede Yorumlarınızı Yanıtlayacağım !!!