25 Şubat 2010 Perşembe
Haşhaşlı Rulo Patates
Resimlerde olduğu gibi yapıldı ama ben yine de ayrıntılara gireyim =)
* 4-5 tane patatesi haşladım. İçerisine sıvıyağ ekleyip, püre haline getirdim.
Pul biber, tuz ekleyip karıştırdım.
* Tezgaha streç film serip, üzerine haşhaş serpiştirdim.
(Haşhaş yerine, maydonoz / dereotu da kullanabilirsiniz.Ben onu kullanmak istedim, yakıştı da :)
* Hazırladığım patatesi üzerine elimle yaydım.
* Mayonez / sarımsak / yoğurt'u karıştırıp, üzerine yaydım.
* 1 kavanoz garnitür bezelye'yi üzerinden bastırarak serpiştirdim.
(Ben patatesi çok yaptım, bol bol yetsin diye.O yüzden 1 kavanoz tam geldi.
Küçük yaparsanız, yarım kavanoz da yeterli olur.)
* Rulo haline getirip, buzdolabında en az 2 saat beklettim.
(İsterseniz geceden yapabilirsiniz,buzdolabında çok beklerse, daha kolay kesilebilir.)
* Son fotoğrafta olduğu gibi, dilimlenmiş hali de, tadı da süper oldu ve Anında tükendi =)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok güsel gözüküo .. ellerine sağlık en kısa zmnda denicem :)
YanıtlaSil