"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 56.HAFTA "
Elmalı kurabiye hamuru için Malzemeler :
1 paket margarin (oda sıcaklığında eritilmiş)
5 yemek kaşığı yoğurt
1 büyük kahve fincanı pudra şekeri
4 yemek kaşığı toz şeker
3,5 - 4 su bardağı un
(Hamuru ele yapışmayacak şekilde, un ile ayarlayınız)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Elmalı İç İçin Malzameler :4 adet kırmızı elma
1 yemek kaşığı tarçın
1,5 su bardağı şeker
1 paket margarin ile, pudra şekerini iyice yoğurunuz.
Üzerine toz şekeri de ilave edip, yedirdikten sonra, yoğurt ilave edip, yoğurmaya devam ediniz.
Kabartma tozu ve vanilyayı, una ekleyip, eleyerek karışıma ilave ediniz ve yoğurunuz.
...
Ne çok yumuşak ne de çok sert olmayacak hamur haline getiriniz.
30 dk kadar dinlendiriniz.
...
Bu arada elmaları rendeleyip,
tarçın ve şeker ilave edip, kavurunuz.
(Sulandırmamaya dikkat edin, sulanırsa, süzün)
...
Hamur dinlendikten sonra, bezelere ayırın.
Avuç içinizle hamuru açıp, elmaları içerisine koyup, dilediğiniz şekli verin.
Yağlanmış fırın tepsisine / pişirme kağıdı serili tepsiye dizip
önceden 180 C 'de ısıtılmış fırında, hafif kızarana kadar pişirin.
...
Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri serpiştirin.
Soğuk ve bol pudra şekerli servis yapın ...
Afiyet olsun !
oyy ya ben çok severim bu kurabiyeleri..görünce iştahlandım :) yapıcam mutlaka ..ellerine sağlık afiyet olsun :D
YanıtlaSilyap beni de çağır valla.
YanıtlaSilBenim de en çok yaptığım ve bayıla bayıla yediğim atıştırmslıklsrdsndır =)
şimdi bunun tarçınlısı olsa hımmmmmmmmm ne güzel olurdu böle okumakla anlaşılmıyo tarçınlıyı yap maharetini tattırarak göster
YanıtlaSil