Malzemeler
1 kg bakla
1 adet orta büyüklükte kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
yarım limon (ben portakal suyu sıktım)
1 yemek kaşığı un
Dereotu (bir tutam)
Üzeri için
Sarımsak
Yoğurt
Dereotu / Maydanoz
Yapılışı
Baklaları ayıklayıp, tuzlu suda bekletin.(15 dk kadar)
Soğanı soyup, ufak doğrayın.Tencerede, sıvıyağ ile kavurun.
Üzerine baklaları ilave edip, biraz daha kavurun.
...
Şeker, tuz, limon suyu, un'u karıştırıp, baklanın üzerine dökün.
İyice suyunu çektirin.
Göz kararı su ekleyip,pişirin. altını kapatın.
Üzerine dereotlarını serpiştirin.
...
Soğuduğunda, sarımsaklı yoğurt ve dereotu / maydonoz eşliğinde hazırlayın.
Servis yapın =)
19 Mart 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hic denemedim, ama nefis gorunuyor! Severim bu tur tadlari. Ellerine saglik.
YanıtlaSilBen de baklayı ilk defa denedim.Babam istedi, bende yaptım.Ama gerçekten güzel oldu =)
YanıtlaSilLimonlusunu da yaparım inşallah !
Ellerinize sağlık, portakal güzel fikir. Afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSil("Mine")canım dönücem bu hafta kısmetse sorma yoğun bakımlarda hastanelerde çok zor günler geçirdik ev taşıma değil yani sadece durumlar :( Sağol canım ayrıca ilgine öperim çok.
YanıtlaSilBaklanın her türlüsüne bayılırım.Adaşım elinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSil