30 Mart 2010 Salı
Zeytinyağlı Yaprak Sarma / 57. PDÇS
!!! Hümeyra'nın Yeri arkadaşımızın üstlendiği 57.'inci PDÇS etkinliğine gönderiyorum !!!
Yapraklar çok ince olduklarından, her yerinden, iç malzemeler fışkırdı ama tad mükemmeldi diyebilirim.
Bitti de, geçmiş zaman kullanıyorum =P
Yapraklarım dondurucumdaydı, çıkartıp, kaynar suda beklettim ve tek tek açtım hepsini, üst üste koydum.
...
İç Malzemesi İçin;
(Yaprak kadar, göz kararı ayarladım)
Kuru soğanları, sıvıyağ'da iyice kavurdum.
Üzerine pirinçleri ekledim
İstediğiniz baharatı koyabilirsiniz.
...
Tek tek sardım ve üzerine çıkacak kadar , salçalı su ekledim.
Suyunu çekip, hem yapraklar - hem pirinçler pişene kadar pişirdim.
Servis Yaptım, Koca tencere Bitti =P
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ELLERİNE SAĞLIK.AFİYETLER OLSUN.
YanıtlaSil