28 Ağustos 2010 Cumartesi
Pastırmalı Labneli Börek
İçindekiler (8 parça için)
1 adet yufka
4 dilim pastırma
8 çay kaşığı labne
8 dilim kaşar peynir
1 adet yumurta sarısı
çörekotu
Hazırlanışı
Yufka sekiz üçgen parçaya bölünür.
Her parçanın kalın tarafına yarım dilim pastırma yerleştirilir.
Pastırmaların üzerine birer çay kaşığı labne ve birer dilim kaşar peynir konulur.
Kenarlar içeriye kıvrılıp ince tarafa doğru sarılır.
Tepsiye dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Evdeki pastırmaları bu şekilde değerlendirmeli eline sağlık adaşım sevgiler İzmirden..
YanıtlaSilKesinlikle adaşım =)
YanıtlaSilTabii ki sadece pastırma değil, diğer tüm malzemelerle de olabilir.Kızartılmışını da denedim, lezzetli ama yaza göre ağır oluyor.Börek yani sonuçta, her türlüsü lezzetli =)