25 Eylül 2010 Cumartesi
Çupra
İçindekiler (3 kişilik)
3 adet çupra
2 adet havuç
1 adet soğan
8-10 sap maydanoz
2-3 tane kereviz yaprağı
zeytinyağı
Hazırlanışı
Tenizlenen çupralar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Üzerine halka halka doğranmış soğanlar ve kibrit çöpünden biraz kalın doğranmış havuçlar serpiştirilir.
Balıkların üzerine zeytinyağı gezdirilip önceden 190 dereceye ısıtılmış fırına verilir.
Balıkların pişmesine yakın yaklaşık yarım saat sonra üzerine maydanoz sapları ve kereviz yaprakları serpilir.
10 dakika daha pişirilip fırından alınıp servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Balık benim hayatta vazgeçilmezim herhalde :) Bayılırım Allah'tan dün akşam yedimde şimdi bu resme dayanamayıp çıkıp alışveriş yapıp balık yapmak olacaktı ilk işim ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilBeyaz et hem sağlıklı hem daha proteinli olduğundan ilk tercihlerimizden olmalı tabii ki.Çocuklu evlerde hele ki, zekâ gelişimi için balık şart !!!
YanıtlaSilAfiyet olsun =)
yorumunu okuduktan sonra, bloglarını yeniden ziyaret edeyim dedim çupra lar beni çıldırttı gece gece ...
YanıtlaSilezelkizinodasi
YanıtlaSilBalık deyince saat farkı olmaksızın çıldırılıyor valla =)