26 Eylül 2010 Pazar
Domates Soslu Kızartma
Malzemeler
Kızartma için
1 adet büyük kabak
1 adet büyük patlıcan
1 adet büyük patates
1 adet büyük havuç
4 adet çarliston biber
Sos için
3 adet domates
3 diş sarımsak
Kekik
zeytinyağı
Hazırlanışı
Bütün sebzeler temizlendikten sonra halka halka doğranır.
Sırasıyla kabak, havuç, patates, biber ve patlıcanlar kızartılır.
Bu arada rendelenen domatesler ve ezilen sarımsak kekikle beraber zeytinyağında suyunu çekene kadar ağır
ateşte pişirilir.
Hazırlanan kızartmaların üzerine bu sos dökülerek servis edilir.
AFİYET OLSUN !!!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Dünyanın en lezzetli yemeği bu. Bir de kızartmayı başkası yapsa. Eline sağlık.
YanıtlaSilsarkaç
YanıtlaSilcanım vallahı zor oluyor kızartma, hem de yaz ayı ise, ev de hamam gibiyse daha bir zor ... Ama kış geldiğinde bu tür yemekler isteniyor !