27 Eylül 2010 Pazartesi
KARNIBAHAR GRATEN
MALZEMELER
1 orta boy karnıbahar
1 sb dan biraz fazla yoğurt
2 yumurta
3 yk un
yarım çb sıvı yağ
tuz
YAPILIŞI
Karnıbaharları tuzlu suda haşlayarak başlıyoruz içine bir kaşık sirkede koyabiliriz, kokusunu alsın diye;) haşlandıktan sonra borcama koyup bunları, sosunuda hazırlayıp, yoğurt, yumurta, sıvı yağ ve unu çırpıp üzerine döküp yayıyoruz, önceden ısıtılmış fırında biraz pişip kızardıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip yeniden fırınlayıp üzeri kızardıktan sonra fırından çıkardıktan sonra servise hazırdır artık;) Bu tarif yiyenlerden tam not almıştır;) tadı harikaydı, bide baharat katmayı unuttum;) ama böylede çok çok güzeldi....
Afiyet olsun.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Karnıbahar yemeyenleri bile cezbedecek bir yemek. Elinize sağlık.
YanıtlaSilsarkaç
YanıtlaSilsevmeyen yoktur diye düşünüyorum.Biraz uğraştırsa da, karnıbaharın haşlanmış sade halini bile bayıla bayıla yerim ben =)
tarifinizi denedim.ama malesef tadı güzel değildi.bence karnıbaharın en lezzetli hali un-yumurta ile kızartılıp,sarımsaklı yoğurtla yenen hali..
YanıtlaSilADSIZ:
YanıtlaSilben karnıbaharın her halini beğeniyorum.
kızartmalar ağır geldiği için çok yapmamaya çalışıyorum