28 Eylül 2010 Salı
Sürpriz Yufka Yemeği
Malzemeler
4 adet yufka
400 gram kuşbaşı et
2 su bardağı su
2 adet soğan
2 diş sarımsak
Defne Yaprağı
Ihlamur yaprağı
tane karabiber
tuz
Beşamel sos için
1,5 su bardağı süt
50 gram tereyağ
2 çorba kaşığı un
Üstü için
50 gram rendelenmiş kaşar peynir
Hazırlanışı
Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır.
Un yağ ile kavrulur.
Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır.
Yufka tezgaha serilir.
Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir.
Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Notlar
*Eti istediğiniz baharatlarla pişirebilirsiniz. Et suyu kalmadıysa yufkaları fırına verirken su-süt karışımı ile ıslatın.
*İçine mantar da koyabilirsiniz. Harika olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yemeğinizde kızınız gibi çok güzel görünüyo maaşallah barekallah ellerine ve yüreğine sağlık banada bekelrim inş.SELAMETLE...
YanıtlaSilreyhandan
YanıtlaSilAllah razı olsun canım benim.Rabbim çocuklarımızın mutluluklarını daim etsin inşallah !En yakın zamanda uğrayacağım !
Nefis olmuş, elinize sağlık.
YanıtlaSilsarkaç
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.