^^ MİNE MUTFAKTA ^^

^^ MİNE MUTFAKTA   ^^

BLOĞUMUZU TAKİP EDENLER

28 Eylül 2010 Salı

Sürpriz Yufka Yemeği




Malzemeler
4 adet yufka
400 gram kuşbaşı et
2 su bardağı su
2 adet soğan
2 diş sarımsak
Defne Yaprağı
Ihlamur yaprağı
tane karabiber
tuz

Beşamel sos için
1,5 su bardağı süt
50 gram tereyağ
2 çorba kaşığı un
Üstü için
50 gram rendelenmiş kaşar peynir

Hazırlanışı
Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır.
Un yağ ile kavrulur.
Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır.
Yufka tezgaha serilir.
Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir.
Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Notlar
*Eti istediğiniz baharatlarla pişirebilirsiniz. Et suyu kalmadıysa yufkaları fırına verirken su-süt karışımı ile ıslatın.
*İçine mantar da koyabilirsiniz. Harika olur.

4 yorum:

  1. Yemeğinizde kızınız gibi çok güzel görünüyo maaşallah barekallah ellerine ve yüreğine sağlık banada bekelrim inş.SELAMETLE...

    YanıtlaSil
  2. reyhandan
    Allah razı olsun canım benim.Rabbim çocuklarımızın mutluluklarını daim etsin inşallah !En yakın zamanda uğrayacağım !

    YanıtlaSil
  3. Nefis olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen Adsız yorum yapmayınız, bloğu olmayanlar da izleyicimiz olabilirler =)
En Kısa Sürede Yorumlarınızı Yanıtlayacağım !!!