8 Kasım 2010 Pazartesi
Kıbrıs Böreği
MALZEMELER
Bir demet taze sogan
Bir demet dereotu
Bir demet maydanoz
Tuz,karabiber,pul biber,kekik
Bir su bardagi sivi yag
Bir su bardagi yogurt
40 gr yas maya,bir tatli kasigi seker
Bir paket kup kesilmis hellim peynir..200 gr
Aldigi kadar un
Bir yumurta sarisi,susam
HAZIRLANISI
Ilik sutun icinde maya ve seker eritilir kabarmasi icin beklenir.
Sogan,maydanoz,dereotu,hellim dogranir.
Kabin icinde yogurt,sut,yag,maya karistirilir.
Tuz ve un ilave edilir yumusak bir hamur haline getirilir icine diger malzemeler eklenir
Iyice yogrulan hamur yaglanmis tepsiye bastirilir 30 dk bekletilir uzerine yumurta sarisi ve susam serpilir
200c firinda uzeri kizarana kadar pisirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Mine, biz bunu yıllardır yapıyoruz ama tuzlu kek diyoruz kısaca adını bilmediğimiz için :))
YanıtlaSilSoğan koymuyoruz ama. Çok sevdiğim bir hamurişidir kendileri. Birkaç kere içine ince doğranmış siyah zeytin de koydum, çok yakıştı bence. Dene bak.
Ama şu an böreğin resmini görünce o kadar canım çekti ki anlatamam yaaaaa :(
Depresif Ayu
YanıtlaSilBen de otlu - peynirli kek yaparım ama bunda hellim oluşundan dolayı adı KIBRIS :)
Canının çekmesine üzülmedim, hemen yapmalıyız bence :)
harika görünüyor ellerine sağlıkkk
YanıtlaSilHarika bi görüntü,elinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
selam Mine hayırlı sabahlar
YanıtlaSilbende bunun benzerini hep yaparım tuzlu kek olarak ama bu hem hellim peynirli hemde mayalı birde böyle denemek lazım nefis bir görüntüsü var ellerine sağlık
sevgiler
papatya68
YanıtlaSilTeşekkür ederim cnm :)
Bir önceki yorumda da dediğim gibi otlu - peynirli kek yaparım ama bunda hellim oluşundan dolayı adı KIBRIS :)