^^ MİNE MUTFAKTA ^^

^^ MİNE MUTFAKTA   ^^

BLOĞUMUZU TAKİP EDENLER

8 Kasım 2010 Pazartesi

Kıbrıs Böreği


MALZEMELER

Bir demet taze sogan
Bir demet dereotu
Bir demet maydanoz
Tuz,karabiber,pul biber,kekik
Bir su bardagi sivi yag
Bir su bardagi yogurt
40 gr yas maya,bir tatli kasigi seker
Bir paket kup kesilmis hellim peynir..200 gr
Aldigi kadar un
Bir yumurta sarisi,susam

HAZIRLANISI

Ilik sutun icinde maya ve seker eritilir kabarmasi icin beklenir.

Sogan,maydanoz,dereotu,hellim dogranir.

Kabin icinde yogurt,sut,yag,maya karistirilir.

Tuz ve un ilave edilir yumusak bir hamur haline getirilir icine diger malzemeler eklenir

Iyice yogrulan hamur yaglanmis tepsiye bastirilir 30 dk bekletilir uzerine yumurta sarisi ve susam serpilir
200c firinda uzeri kizarana kadar pisirilir.

6 yorum:

  1. Mine, biz bunu yıllardır yapıyoruz ama tuzlu kek diyoruz kısaca adını bilmediğimiz için :))
    Soğan koymuyoruz ama. Çok sevdiğim bir hamurişidir kendileri. Birkaç kere içine ince doğranmış siyah zeytin de koydum, çok yakıştı bence. Dene bak.

    Ama şu an böreğin resmini görünce o kadar canım çekti ki anlatamam yaaaaa :(

    YanıtlaSil
  2. Depresif Ayu
    Ben de otlu - peynirli kek yaparım ama bunda hellim oluşundan dolayı adı KIBRIS :)
    Canının çekmesine üzülmedim, hemen yapmalıyız bence :)

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor ellerine sağlıkkk

    YanıtlaSil
  4. Harika bi görüntü,elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. selam Mine hayırlı sabahlar
    bende bunun benzerini hep yaparım tuzlu kek olarak ama bu hem hellim peynirli hemde mayalı birde böyle denemek lazım nefis bir görüntüsü var ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. papatya68
    Teşekkür ederim cnm :)
    Bir önceki yorumda da dediğim gibi otlu - peynirli kek yaparım ama bunda hellim oluşundan dolayı adı KIBRIS :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen Adsız yorum yapmayınız, bloğu olmayanlar da izleyicimiz olabilirler =)
En Kısa Sürede Yorumlarınızı Yanıtlayacağım !!!