Malzemeler;
*1 adet yufka ( Mümkün olduğunca günlük ve ince yufkaları tercih edin. Bunun için marketlerden değilde, hani şu sokak aralarında kalan tek tük yufkacılardan almanızı tavsiye ederim. )
*4 adet uzun sosis
*1 adet yumurta
*2 çorba kaşığı yoğurt
*Kızarmak için zeytinyağı veya sıvıyağ.
Hazırlanışı
1.Önce yumurta ile yoğurdu güzelce çırpın.
2.Yufkayı tezgaha yayın. Fırça yardımıyla yoğurt ve yumurta karışımının yarısını yufkaya fırça yardımı ile sürün.
3.Yufkanın tam orta kısmına sosisleri uç uca gelecek şekilde uzunlamasına yerleştirin.
4.Yufkanın bir yarısını, sosilerin üzerinden doğru diğer yarısı üzerine katlayın. Yufka tam yarım daire şeklinde olacak.
5.Yufkanın katladığınız kısmına kalan yumurta ve yoğurt karışımından sürdükten sonra, mümkün olduğunca sıkı bir şekilde, sosilerle beraber yufkayı yuvarlayarak rulo yapın. Ruloya sosilerinde olduğu düz kenardan başlayın.
6.Hazırladığınız ruloyu keskin bir bıçakla ikiye ayırın ve bir tepsiye yerleştirdikten sonra buzdolabında bir gece bekletin.
7. Servisten hemen önce ruloları bir parmak genişliğinde dilimleyin ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın.
NOT: ben bu şekilde hazırlayıp kesmeden dondurucuda saklıyorum. Gerektiğinde çıkartıp dilimleyip kızartıyorum.
AFİYET OLSUN..
Şu minik lokmalara bayılıyorum! :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
peki bekletmeden kızartırsak ne olur? yani diyelim acil durumda yapılacak basit börek çörekler vardır ya, o kategoriye sokabilir miyiz? yoksa illa bkletmek gerek mi diyoruz :)
YanıtlaSilbu arada ellerine saglık çok nefis görünüyorlar :)
Nefis cankurtaran lezzetlerden biri daha katıldı mutfağıma.
YanıtlaSilCafe Pepela
YanıtlaSilTESEKKUR EDERIM CANIM.DENENMELIK ATISTIRMALIKLAR :D
cicibebe
YanıtlaSilolur mu öyle şey canım.sürdüğün karışımın yufkaya işlemesi açısından bekletiyorsun ki, milföy gibi kabarsın pişme aşamasında diye :)
dayanamayanlardansan, hemen yap ye :D
sarkaç
YanıtlaSil:D sen de olmasan kim sürekli takip edecek benim tariflerimi acaba :D