^^ MİNE MUTFAKTA ^^

^^ MİNE MUTFAKTA   ^^

BLOĞUMUZU TAKİP EDENLER

16 Mart 2011 Çarşamba

Çilekli - Kremalı Milföy Pasta

4 kisilik
Malzemeler
8 tane kare milföy hamuru
Kremasi için
7 çorba kasigi+3.5 çorba kasigi toz seker
4.5 çorba kasigi tepeleme un
6 adet yumurta sarisi
1 adet vanilya çubugu
Santisi için
1 küçük paket santi ve süt (büyük paket kullanmayin yoksa fazlasiyla kaliyor)
veya 20 cl krema iyice sogumus ve 3 çorba kasigi toz seker
Süsleme için
1 kase çilek
üzerine serpmek için pudra sekeri
Yapilisi
Firininizi önceden 200 C'de ısıtın !
Milföy hamuru için:Yagli kagit serilmis firin tepsisine milföy hamurlarini koyun ve çatalla delikler yapin hamuru ortadan ikiye kesin,ve üzelerine tekrardan yagli kagit serin ve tekrardan bir tepsi firin kabi koyun üzerine (hamurlarin sismemeleri için). 180 dereceli firina verin ve 10-12 dk pisirin...8 dk sonra üzerindeki kabi kaldirin ve hafif rengi dönene kadar pisirin. Sogumaya birakin.
Kremasi için: bir kab içerisinde yumurta sarilarini ve 3.5 çorba kasigi toz sekeri el çirpiciyla karistirin pürüzsüz olana kadar. Unu içerisine ekleyin ve karistirmaya devam edin.

Sütü bir tencerenin içine bosaltin ve 7 çorba kasigi sekeri ve vanilya çubugunu ortadan ikiye kesip ekleyip kaynamaya birakin. Bir önceki karisima sütü yavasça dökün ve iyice karistirin. Bu karisimi tekrardan tencereye koyup 2 dk sürekli karistirarak katilastirin ve atesi kapatin. Kremanin üzeri kabuklanmasin diye biraz pudra sekeri serpin. Sogumaya birakin.

Santi için: çig kremayi mikserle iyice çirpin köpüklesip kabarana kadar ve en sonunda 3 çorba kasigi toz sekeri ekleyin,ve buzdolabina kaldirin. Veya hazir santiyi sütle çirpip sogumaya birakin (ben öyle yaptim).
Hazirlanisi
Bir milföy karesinin üzerine vanilyali kremadan kasik yardimiyla koyup 3 tane çileki kesip yerlestirin tekrardan azcik krema koyun,ve üzerine tekrardan milföy kare koyup biraz santi sikin ve üzerini süslemek için çilek ve pudra sekeri serpistirin.

Süper lezzetli ... Afiyet Bal - Şeker Olsun :)

1 yorum:

  1. Nefis nefis nefis.Ellerinize sağlık.Mükemmel görünüyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen Adsız yorum yapmayınız, bloğu olmayanlar da izleyicimiz olabilirler =)
En Kısa Sürede Yorumlarınızı Yanıtlayacağım !!!