^^ MİNE MUTFAKTA ^^

^^ MİNE MUTFAKTA   ^^

BLOĞUMUZU TAKİP EDENLER

14 Mart 2011 Pazartesi

ARMUTLU TART

Malzemeler
1 büyük kutu konserve armut
150g toz seker
150g tereyag
150g un
100g siyah çikolata
3 adet yumurta
15 adet kesme seker veya hazir karamel
çok az süt
1 paket kabartma tozu
Yapilisi
Bir küçük tencere içinde kesme sekerlerle ve biraz suyla karamel yapin rengi dönünce,ve yuvarlak (kelepçeli olsa daha kolay olur) bir kaliba karemeli dökün veya hzir karamel de olabilir.

Armutlari alin süzün ve kagit havluyla iyice suyunu alin,suyunu çekmesini salayin,ve incecik elma keser gibi kesin,ve karemelin üzerine yan yana dizin.

Benmari üsülü çikolatayi eritelim ve çok az süt dökelim,muhallebi kivamina gelene kadar karistiralim ve atesten alalim. Bu çikolatali sosu armutlarin üzerine yavasça dökelim.

Bir kap içerisinde eritilmis tereyagi,ve toz sekeri çatalla karistiralim,ardindan yumurtalari tek tek atip tel çirpiciyla çirpalim,unu,kabartma tozunu'da katip tel çirpiciyla hizla çirpalim. Eyer armutlarinizdan kaldiysa biraz küçük küp halinde kese bilirsiniz ve hamura ekleye bilirsiniz tahta kasikla'da yavasça karistirin.

Cikolata sosu üzerine bu hamura yavasça dökelim ve 175°C ayarli firina verelim 30 dk pisirelim. Pistikten sonra firindan çikarip 10 dk bekletin ve bir servis tabagina ters çevirip,dilimleyip yanina dilerseniz bir top vanilyali dondurmayla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen Adsız yorum yapmayınız, bloğu olmayanlar da izleyicimiz olabilirler =)
En Kısa Sürede Yorumlarınızı Yanıtlayacağım !!!