Malzemeler:
1 kilo patates
1 yemek kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı pul biber1 yemek kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Bir kasenin içine yıkayıp soyduğumuz patatesleri kızartmalık olarak doğruyoruz.
Üzerine çörek otu, pul biber, (arzuya göre kimyon) tuz
ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirip iyice harmanlıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimizin üzerine birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde patateslerimizi dizelim.
Önceden 180oC de ısıtılmış fırında 35 - 45 dakika arasında pişiriyoruz.
*** Kızartarak da yapabilirsiniz;
Harmanlanmış patatesleri teflon veya seramik tencereye dizin
ve üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyip kapağını kapatın.
Harlı ateşte kapağını hiç açmadan, arada tencereyi sallayarak kızartın ve servis yapın
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen Adsız yorum yapmayınız, bloğu olmayanlar da izleyicimiz olabilirler =)
En Kısa Sürede Yorumlarınızı Yanıtlayacağım !!!