^^ MİNE MUTFAKTA ^^

^^ MİNE MUTFAKTA   ^^

BLOĞUMUZU TAKİP EDENLER

22 Temmuz 2013 Pazartesi

İftar Menüsü



Öyle böyle derken Ramazan-ı Şerif'in 14 üncü gününü de tamamlamak üzereyiz elhamdülillah.
Rabbim nasıl bir imtihan veriyor nefsimize değil mi?
Elinize reçel sürülse, en sevdiğimiz şeyi yapamıyoruz, parmağımızı yalayarak bir şeyler yemek :)

Karpuz kesiyorken mesela, bayılırım içini oyarak yemeye ve sonra kesmeye. Hamdolsun ki iftar saatinde yiyebiliyoruz doya doya.
Rabbim açlık ile imtihan etme insanoğlunu AMİN ...

*****************..........................******************...........................**************

Kızım, anneannesi ve kuzenleri ile yazlıkta (Kocaeli,İzmit,Kefken) kalıyor.
Özlem gidermek adına her Cumartesi iftara yanına gidiyor ve Pazar günü iftar sonrası geri dönüyoruz. Uykusuzluktan ve yorgunluktan yüzüm yara bere içinde, gözler şiş ...
Yaradan kalıcı ayrılıklar vermesin sevdiklerimize inşallah !

..................................*************...................................*****************........................


Bugün menü için eşimi aradım canı köfte ve püre çekmiş.
*** (İki haftadır 2-3 kez evde yemek yedik. Ece yokken biraz bekar takılıyoruz sanırım :)
Hep dışarıda arkadaşlarla buluştuk veya baş başa iftar yaptık. Hafta sonu da evde olmayınca, yeter artık bu akşam yemek yapayım :)



Malzemeler

Yarım kilo kıyma
2 Adet soğan
3 Dilim bayat ekmek içi
300 gr mantar
100 gr kaşar peyniri rendesi
2 Adet sivri biber
1 Adet domates
4-5 Çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 Adet patates (haşlanmış)
1 Çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
Köfte baharatı

Hazırlanışı

    Kıymayı bir kaba aktarıp, içine rendelenmiş soğanı, ufalanmış bayat ekmek içini, köfte baharatını, tuz ve karabiberi ekleyip özlü bir hamur haline gelene dek yoğurup bekletin.
    Bu arada diğer malzemeleri hazırlamaya başlayın.
    Küçük doğranmış 1 adet soğanı, 4-5 çorba kaşığı sıvı yağda soteleyin.
    Mantarları boyuna dilimler halinde kesin ve tavaya aktarın.
    Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavurmaya devam edin.
    Mantarlar bıraktıkları suyunu çektiğinde içine küçük küçük doğranmış sivri biberleri ve domatesleri ekleyin.
    Tuzunu ayarlayın ve 2 dakika daha kavurup ateşten alın.
    Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alın.
    Önce top gibi yuvarlak köfteler yapın ve iç kısmını baş parmak yardımı ile iyice çukurlaştırarak kase şeklini almasını sağlayın.
    Köfteleri hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin.
    Isıtılmış fırında köfteler yarı yarıya pişene dek pişirin.
    Köfteler pişince fırından çıkarın.
    Köftenin çukur kısımlarına hazırladığınız mantarlı karışımı doldurun.
    Arzuya göre mantarların üzerine haşlanmış patatesleri rendeleyip koyun.
    Pürenin üzerine biraz kaşar peyniri rendesi serpiştirin.
    Salçayı 1 veya 1.5 su bardağı su ile inceltin.
    Köftenin kenarından tepsiye aktarın.
    Tepsiyi yeniden fırına sürüp, üzerindeki kaşar peynirleri eriyene dek pişirin.

Afiyet Olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen Adsız yorum yapmayınız, bloğu olmayanlar da izleyicimiz olabilirler =)
En Kısa Sürede Yorumlarınızı Yanıtlayacağım !!!