^^ MİNE MUTFAKTA ^^

^^ MİNE MUTFAKTA   ^^

BLOĞUMUZU TAKİP EDENLER

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Kereviz Dolması

 
  Malzemeler
3 tane kereviz
2 tane havuç
2 tane patates
1 tane kuru soğan
1 avuç bezelye
1 limon
2 portakal
dereotu
zeytin yağı, tuz

Hazırlanışı:
İç harcı:
Zeytin yağında önce soğanları sonra küp doğradığınız patatesleri ve havuçları kavurun en son bir avuç kadar bezelyeyi, tuzunu ve dereotunu ilave edin.
- Bıçak veya kaşık yardımıyla oyduğunuz kerevizlerin içine hazırladığınız iç harcı koyup, tencereye sıralayın. Üzerine bir limon, 2 portakal suyu sıkın, suyunu, zeytinyağını, tuzunu koyun. Düdüklüde 15 dakika pişirin.(yemeğin suyu kerevizlerin yarısına yakın olsun)
Normal tencerede pişirirken kerevizlerin hizasına kadar su koyun.
Not: kerevizin içinden çıkan parçaları, tencerenin yanındaki boşluklara  koyabilirsiniz, yada kalan iç harçla beraber ayrı bir tencerede yemek olarak pişirebilirsiniz ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen Adsız yorum yapmayınız, bloğu olmayanlar da izleyicimiz olabilirler =)
En Kısa Sürede Yorumlarınızı Yanıtlayacağım !!!