Malzemeler :
Yukarıda gördüğünüz gibi =)
Ben diyorum ya, ölçü yok bende diye, paketten hoop karıştırma kabına .
Ya da saklama kaplarından hooop tencereye =)
N'apiym, el alışkanlığı olmuş artık, ama ölçmeye başladım !
...
11 (yemek) kaşık Sinangil İrmik (göz kararı aslında)
11 kaşık (yemek) Sinangil Un (bu da göz kararı aslında)
1 (küçük) kahve fincanı mısır nişastası (paketin dibinde kalanı döktüm =)
2 su bardağı toz şeker ( göz kararı döktüm, o kutudan =)
2 paket vanilya
1,5 lt süt
50 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
*** Benim ölçülerim ile malzemeler böyle =)
Yapılışı :
Margarin ve sıvıyağ tencereye konur.
Önce irmik , un , mısır nişastası eklenir.Yağda kavrulur.
İyice çırpılarak kavrulan malzemelere şeker ilave edilir.Vanilya da konulup, iyice karıştırılarak, yavaş yavaş süt ilave edilir.Çok koyu kıvamlı oluyorsa, su ile açın.
Süt ağır tat oluşturur.Ya da siz bilirsiniz :)
...
Muhallebiyi oluşturduktan sonra, soğumaya bırakın.
...
Borcam'a un haline getirilmiş bisküviler dökülür.
Üzerine muhallebinin yarısı yayılır.
Arasına koymak için ;
Çilek reçeli (ahududu da olur) - 2-3 adet bisküvi - 1 su bardağı muhallebi çırpılır.
Katı haldeki karışım ara kata sürülür. (Krem şantili de yapılabilir.)
En üst kata, kalan muhallebi de dökülür, üzeri spatula ile düzleştirilir.
...
Ben en üst katına hindistan cevizi, kavrulmuş kadayıf , fındık kullandım.
1 saat kadar dondurucuda, 10 dk. buzdolabında soğuttuktan sonra dilimledim.
Servis yaptım =)
(Bunu tek tek kuplarda da yapabilirsiniz,
ya da ufak bir kaba koyup, servisten önce ters çevirip, çikolata sos ile de servis yapabilirsiniz.)
Yukarıda gördüğünüz gibi =)
Ben diyorum ya, ölçü yok bende diye, paketten hoop karıştırma kabına .
Ya da saklama kaplarından hooop tencereye =)
N'apiym, el alışkanlığı olmuş artık, ama ölçmeye başladım !
...
11 (yemek) kaşık Sinangil İrmik (göz kararı aslında)
11 kaşık (yemek) Sinangil Un (bu da göz kararı aslında)
1 (küçük) kahve fincanı mısır nişastası (paketin dibinde kalanı döktüm =)
2 su bardağı toz şeker ( göz kararı döktüm, o kutudan =)
2 paket vanilya
1,5 lt süt
50 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
*** Benim ölçülerim ile malzemeler böyle =)
Yapılışı :
Margarin ve sıvıyağ tencereye konur.
Önce irmik , un , mısır nişastası eklenir.Yağda kavrulur.
İyice çırpılarak kavrulan malzemelere şeker ilave edilir.Vanilya da konulup, iyice karıştırılarak, yavaş yavaş süt ilave edilir.Çok koyu kıvamlı oluyorsa, su ile açın.
Süt ağır tat oluşturur.Ya da siz bilirsiniz :)
...
Muhallebiyi oluşturduktan sonra, soğumaya bırakın.
...
Borcam'a un haline getirilmiş bisküviler dökülür.
Üzerine muhallebinin yarısı yayılır.
Arasına koymak için ;
Çilek reçeli (ahududu da olur) - 2-3 adet bisküvi - 1 su bardağı muhallebi çırpılır.
Katı haldeki karışım ara kata sürülür. (Krem şantili de yapılabilir.)
En üst kata, kalan muhallebi de dökülür, üzeri spatula ile düzleştirilir.
...
Ben en üst katına hindistan cevizi, kavrulmuş kadayıf , fındık kullandım.
1 saat kadar dondurucuda, 10 dk. buzdolabında soğuttuktan sonra dilimledim.
Servis yaptım =)
(Bunu tek tek kuplarda da yapabilirsiniz,
ya da ufak bir kaba koyup, servisten önce ters çevirip, çikolata sos ile de servis yapabilirsiniz.)
Yeni bloğun hayırlı olsun canım, ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.Yeni bloğu açtım ama halen ekleme yapamadım adam akıllı =)
YanıtlaSil