^^ MİNE MUTFAKTA ^^

^^ MİNE MUTFAKTA   ^^

BLOĞUMUZU TAKİP EDENLER

31 Mart 2010 Çarşamba

İçli El Böreği / 57 PDÇS



Öncelikle, yufkayı açıyoruz.
Üzerine, kenarlarına yedirerek, sıvı yağ döküyoruz.
1 yemek kaşığı -silme- un serpiştiriyoruz her yerine.

İki kat yapıp, tekrar yağ ve un serpiştiriyoruz.


Hazırladığımız börek içi malzemesini boylamasına sıralayıp,
rulo halinde sarıyoruz.

Ben; ıspanaklı ve kıymalı/patatesli içler hazırladım. Ayrı ayrı sardım - dilimledim
ve dondurucuya kaldırdım.
Pişireceğim zaman, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu / susam serpiştireceğim.
180 derecede 15 dakika kadar pişirip, afiyetle yiyiniz =)
Sıcak servis yapınız =P

4 yorum:

  1. Tairflerinin hepsini aldım. Teşekkürler. Bu böreği ne zaman pişireceksin? Pişmiş halinden mahrum olmasaydık :)

    YanıtlaSil
  2. bir haftaya kadar pişmiş halini koyacağım canım .Buzluktan çıkıp, pişince, daha çıtır ve daha kabarık oluyor =)

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim FİLİZciğim :)
    hepimizin ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen Adsız yorum yapmayınız, bloğu olmayanlar da izleyicimiz olabilirler =)
En Kısa Sürede Yorumlarınızı Yanıtlayacağım !!!