Dilimlenmiş kabakları, tencereye dizip,
Üzerine toz şeker serpiştirin
(kabak sayısı kadar koyuyorum ben / 1 kabağa = yarım çay bardağından biraz az gibi)
Yarım çay bardağından az suyu üzerine ilâve edip, şekeri özeleşene kadar pişirin.
...
İyice soğuduktan sonra; ceviz - fındık veya hindistan cevizi ile süsleyin.
Servis Yapın !!!
Elinize sağlık annem her yılbaşı akşamı bol cevizli yapar yeni bir yıl bereketli geçsin diye. Sevgiler.
YanıtlaSilAaa öyle mi olurmuş.Duymamıştım daha önce.
YanıtlaSilBundan sonra yılbaşıları kabak tatlısı yapılacak =)
ellerine sağlık çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilteşekkür ederim Zekiye'ciğim :)
YanıtlaSil