^^ MİNE MUTFAKTA ^^

^^ MİNE MUTFAKTA   ^^

BLOĞUMUZU TAKİP EDENLER

1 Eylül 2010 Çarşamba

Mantı

MANTI MALZEMELERİ:


3 su bardagı un

1 adet yumurta

1 tatlı kaşıgı tuz

su

İÇ MALZEMELERİ:

250 gr kıyma

2 adet küçük kuru sogan(rendeleyin)

bir miktar maydanoz(ince ve küçük dogranmış)

tuz,karabiber,kırmızıbiber

SOSU İÇİN

Yogurt

sarımsak

kırmızı toz biber

tereyag

kuru nane

sumak

*** Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kaba alalım ve koyu bir hamur olacak şekilde azar azar su ilavesi ile yoguralım.Yogurdugumuz hamuru üzerine bir bez örterek 10-15 dakika dinlendirelim.Diger tarafta içi için gerekli malzemeleri(bütün malzemeler çigden olacak)bir kaba alalım ve yoguralım.Dinlenen hamurdan bezeler kopararak tezgah üzerinde unlayarak merdane veya oklava ile ince açalım.Açtıgımız hamuru düz agızlı bir bıçak ile önce enlemesine sonra boylamasına yaklaşık 3-4 cm aralıklarla keselim.Yani kestigimiz hamurlar kare oluşturacak.Oluşturdugumuz hamur parçalarının ortalarına hazırladıgımız kıymalı içten koyalım ve üçgen şekilde sıkıca kapatalım.

*** Ve hazırladıgımız mantı tanelerini unladıgımız tepsiye koyup biriktirelim.Derin bir tencereye su koyalım ve içine tuz atalım.Ve kaynatalım.Mantı tanelerini(bezeler bittikten sonra)kaynayan suya atalım ve orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirelim.Mantıların açılmamasına dikkat ederek süzgeçle çıkaralım.Ve bir süre ılınmasını bekledikten sonra tabaklara alalım.Diger tarafta sarmısaklı yogurt hazırlayalım ve mantının üzerine dökelim.En son olarak tereyagını tavada eritelim ve içine kırmızı toz biberi ekleyelim.Kırmızı biber bir miktar yandıktan sonra ocaktan alalım ve mantının üstüne gezdirelim.Ve sonra üstüne nane ve sumak ekelim.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen Adsız yorum yapmayınız, bloğu olmayanlar da izleyicimiz olabilirler =)
En Kısa Sürede Yorumlarınızı Yanıtlayacağım !!!