Malzemeler:
Sade Pandispanya için:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kakaolu Pandispanya için:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kakao
2 kahve fincanı su
1 çay kaşığı kakao
Ara kreması için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
7 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Üst krema için:
3 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı şeker
*** HAZIR KEK DE KULLANILABİLİR FAKAT ÇOCUKLAR YEDİĞİ İÇİN EN AZINDAN KEKİ EVDE BİLDİĞİMİZ GİBİ YAPALIM İSTİYORUM =)
Yapılışı:
Pastamızın sade pandispanya keki için
yumurta ile şekeri mikserin yüksek devrinde yumurtalar beyazlaşmaya
kadar yaklaşık 5 - 7 dakika çırpalım. Üzerine un, kabartma tozu ve su
ilave edip tekrar çırpalım. Bütün malzememiz homojen olarak karıştığı zaman Önceden
yağladığımız yuvarlak bir tepsiye kek hamurumuzu dökelim. Ilık fırında 175
derece fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. Kekimizi fırından çıkarmadan
önce içerisinin pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edelim. Eğer kürdan temiz
çıkıyorsa tepsimizi fırından çıkaralım.
Tepsimizi bir başka tepsi ile örtelim ve
kek tepsisini ters çevirerek pandispanyamızı çıkaralım.
Yine aynı tepside pişirmek üzere kakaolu
pandispanyamızı hazırlayalım. Yumurta ile şekeri mikserin yüksek
devrinde yumurtalar beyazlaşmaya kadar yaklaşık 5 - 7 dakika çırpalım.
Üzerine un, kakao, kabartma tozu ve su ilave edip tekrar çırpalım. Bütün
malzememiz homojen olarak karıştığı zaman yağladığımız tepsimize kek hamurumuzu
dökelim. Ilık fırında 175 derece fırının kapağını hiç açmadan pişirelim.
Pişen kakaolu pandispanyamızı bir başka tepsiye ters çevirerek çıkaralım.
Soğuyan pandispanyalarımızı ortadan
ikiye bölelim. Şimdi 4 adet pandispanyamız oldu. Pandispanyamızın
üzerine kekimizden küçük bir tabak koyalım ve tabağın etrafını
bıçakla dönerek keselim. Daha sonrada ortaya daha küçük bir tabak koyalım ve
tekrar etrafını keselim. Sonra bu işlemi diğer üç pandispanyaya da uygulayalım.
Şimdi önümüze bir sade bir kakaolu iki
pandispanyamızı alalım ve fotoğrafta görüldüğü gibi kestiğimiz keklerimizin
orta halkalarını birbiri ile zıt renk olacak şekilde yer değiştirelim. Aynı
işlemi diğer iki parçaya da uygulayalım.
İçinin kreması için bir tencerede un,
nişasta ve şekeri karıştıralım. Tenceremizdeki malzememizi karıştırarak
üzerine sütümüzü dökelim. Son olarak da limon rendemizden bir kaşık ilave edip
karıştırarak orta ateşte pişirelim. Kremamız katılaşmayan sıvıya yakın bir
kremadır. Nedeni de kekin kesilen yerlerden aralarına da girerek kesilen bütün
parçaların birbirine yapışmasını sağlamaktır.
Kullanacağımız servis kabımıza
pandispanyamızın birini yerleştirelim. Ilıyan kremamızın üçte birini kekimizin
üzerine sürelim. Kremamızın üzerine ikinci parçayı yerleştirelim ve tekrar
kremanın kalanının yarısını sürelim.
Sonra üçüncü parçayı kremamızın üzerine
kapatalım ve kalan kremanın tamamını sürelim. Üzerine de dördüncü parçayı
kapatalım ve üst kremasının yapımına geçelim.
Dış kaplamayı pişireceğimiz
tenceremizin içinde kakao, un, nişasta ve şekeri katıp homojen olarak
karıştıralım. Tenceremizdeki malzememizi karıştırarak üzerine sütümüzü dökelim.
Malzememizi karıştırarak orta ateşte pişirelim. Kremamız pişince kekimizin
ortasına dökelim. Dökülen kremadan aşağıya akanlarla kekimizin etrafını
kaplayalım.
Pastamız oda sıcaklığına gelince
buzdolabına kaldıralım ve bir gece buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen
pastamızı süsleyelim.
Artık servise hazırdır. Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen Adsız yorum yapmayınız, bloğu olmayanlar da izleyicimiz olabilirler =)
En Kısa Sürede Yorumlarınızı Yanıtlayacağım !!!