^^ MİNE MUTFAKTA ^^

^^ MİNE MUTFAKTA   ^^

BLOĞUMUZU TAKİP EDENLER

22 Temmuz 2013 Pazartesi

DAMALI PASTA (Annemin misafirleri için hazırlıklar)


Malzemeler:

Sade Pandispanya için:

4 yumurta

4 kahve fincanı şeker

4 kahve fincanı un

1 kahve fincanı su

1 çay kaşığı kabartma tozu

Kakaolu Pandispanya için:

4 yumurta

4 kahve fincanı şeker

4 kahve fincanı un

1 kahve fincanı kakao

2 kahve fincanı su

1 çay kaşığı kakao

Ara kreması için:

1 litre süt

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır nişastası

7 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

Üst krema için:

3 su bardağı süt

1,5 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı mısır nişastası

2 yemek kaşığı kakao

4 yemek kaşığı şeker
 
 
*** HAZIR KEK DE KULLANILABİLİR FAKAT ÇOCUKLAR YEDİĞİ İÇİN EN AZINDAN KEKİ EVDE BİLDİĞİMİZ GİBİ YAPALIM İSTİYORUM =)
 
Yapılışı:
Pastamızın sade pandispanya keki için yumurta ile şekeri mikserin yüksek devrinde yumurtalar beyazlaşmaya kadar yaklaşık 5 - 7 dakika çırpalım. Üzerine un, kabartma tozu ve su ilave edip tekrar çırpalım. Bütün malzememiz homojen olarak karıştığı zaman Önceden yağladığımız yuvarlak bir tepsiye kek hamurumuzu dökelim. Ilık fırında 175 derece fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. Kekimizi fırından çıkarmadan önce içerisinin pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edelim. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa tepsimizi fırından çıkaralım.
Tepsimizi bir başka tepsi ile örtelim ve kek tepsisini ters çevirerek pandispanyamızı çıkaralım.
 
Yine aynı tepside pişirmek üzere kakaolu pandispanyamızı hazırlayalım.  Yumurta ile şekeri mikserin yüksek devrinde yumurtalar beyazlaşmaya kadar yaklaşık 5 - 7 dakika çırpalım. Üzerine un, kakao, kabartma tozu ve su ilave edip tekrar çırpalım. Bütün malzememiz homojen olarak karıştığı zaman yağladığımız tepsimize kek hamurumuzu dökelim. Ilık fırında 175 derece fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. Pişen kakaolu pandispanyamızı bir başka tepsiye ters çevirerek çıkaralım.
 
Soğuyan pandispanyalarımızı ortadan ikiye bölelim. Şimdi 4 adet pandispanyamız oldu. Pandispanyamızın üzerine kekimizden küçük bir tabak koyalım ve tabağın etrafını bıçakla dönerek keselim. Daha sonrada ortaya daha küçük bir tabak koyalım ve tekrar etrafını keselim. Sonra bu işlemi diğer üç pandispanyaya da uygulayalım.
 
Şimdi önümüze bir sade bir kakaolu iki pandispanyamızı alalım ve fotoğrafta görüldüğü gibi kestiğimiz keklerimizin orta halkalarını birbiri ile zıt renk olacak şekilde yer değiştirelim. Aynı işlemi diğer iki parçaya da uygulayalım.
 
İçinin kreması için bir tencerede un, nişasta ve şekeri karıştıralım. Tenceremizdeki malzememizi karıştırarak üzerine sütümüzü dökelim. Son olarak da limon rendemizden bir kaşık ilave edip karıştırarak orta ateşte pişirelim. Kremamız katılaşmayan sıvıya yakın bir kremadır. Nedeni de kekin kesilen yerlerden aralarına da girerek kesilen bütün parçaların birbirine yapışmasını sağlamaktır.
Kullanacağımız servis kabımıza pandispanyamızın birini yerleştirelim. Ilıyan kremamızın üçte birini kekimizin üzerine sürelim. Kremamızın üzerine ikinci parçayı yerleştirelim ve tekrar kremanın kalanının yarısını sürelim.
Sonra üçüncü parçayı kremamızın üzerine kapatalım ve kalan kremanın tamamını sürelim. Üzerine de dördüncü parçayı kapatalım ve üst kremasının yapımına geçelim.
Dış kaplamayı pişireceğimiz tenceremizin içinde kakao, un, nişasta ve şekeri katıp homojen olarak karıştıralım. Tenceremizdeki malzememizi karıştırarak üzerine sütümüzü dökelim. Malzememizi karıştırarak orta ateşte pişirelim. Kremamız pişince kekimizin ortasına dökelim. Dökülen kremadan aşağıya akanlarla kekimizin etrafını kaplayalım.
Pastamız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım ve bir gece buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen pastamızı süsleyelim.
Artık servise hazırdır. Afiyet Olsun :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Lütfen Adsız yorum yapmayınız, bloğu olmayanlar da izleyicimiz olabilirler =)
En Kısa Sürede Yorumlarınızı Yanıtlayacağım !!!