20 Eylül 2010 Pazartesi
Beşamel Soslu Ispanaklı Mantar
İçindekiler
500 gram ıspanak
100 gram mantar
1 adet soğan
sıvı yağ
Beşamel sos için
1,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
500 gram kaşar peynir
Hazırlanışı
Ispanaklar iyice yıkanıp temizlenir.
Temizlenen ıspanaklar parça parça kaynar suya batırılıp 1 dakika tutulup, çıkarılır.
Haşlanan ıspanaklar hemen soğuk suya konulur.
Bir tavada soğanlar ve mantarlar birlikte kavrulur.
Un yağ ile kavrulduktan sonra soğuk süt ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Tepsinin tabanına ıspanak yaprakları serilir.
Kavrulmuş mantar ve soğanlar üzerine dökülür.
En üste beşamel sos konulup rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında peynirler kızarıncaya kadar pişirilir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok nefis görünüyor denemeli bu tarifi ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilAfiyet bal şeker olsun kuzum bu arada son yorumuna öldüm sağol canım benim haa unutmadan üşenmezsen son aya bak 6 tane esmer halimi koydum var yani bir sürü öperim
YanıtlaSilBlogunuzun adı ilgimi çekip sizi izlemeye başladım. Ama görüyorum ki hiç de uyduruk değil tarifleriniz. Elinize sağlık
YanıtlaSilHarika bir lezzet canım ellerine sağlık...Ecenurda sizlere üniversite heyecanını yaşatsın inşallah,sevgiler...
YanıtlaSilMiskokulu Lezzetler -Mine : teşekkür ederim canım.sizin kadar olamasam da , uyduruyorum işte birşeyler =)
YanıtlaSilஐ : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ : Sağolasın Eda'cığım ! Yapıp , koliyle göndereğim bigün Ömi enişteyle ile hüpletin =)
YanıtlaSilBloglara girip, birşeyler ekleyip çıkıyorum.O yüzden görememişim son halini.Hemen bakıcam.Ama bayıldım saçına fiziğine ... Hastayım sana =)
sarkaç
YanıtlaSiltesekkur ederım canım benım.Aslında uydurmasyon yaparım.Blogun adındakı amaç, ölçü yok.Genelde evdekı malzemelerden serii üretim =)
tatesal
YanıtlaSilinşallah canım.Allah razı olsun.Hepimizin yavruları, yüzlerimizi güldüren sağlıklı-zekî ve atik'lerden olur İnşallah !