Öncelikle, yufkayı açıyoruz.
Üzerine, kenarlarına yedirerek, sıvı yağ döküyoruz.
1 yemek kaşığı -silme- un serpiştiriyoruz her yerine.
İki kat yapıp, tekrar yağ ve un serpiştiriyoruz.
Hazırladığımız börek içi malzemesini boylamasına sıralayıp,
rulo halinde sarıyoruz.
Ben; ıspanaklı ve kıymalı/patatesli içler hazırladım. Ayrı ayrı sardım - dilimledim
ve dondurucuya kaldırdım.
Pişireceğim zaman, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu / susam serpiştireceğim.
180 derecede 15 dakika kadar pişirip, afiyetle yiyiniz =)
Sıcak servis yapınız =P
Tairflerinin hepsini aldım. Teşekkürler. Bu böreği ne zaman pişireceksin? Pişmiş halinden mahrum olmasaydık :)
YanıtlaSilellerine sağlık...
YanıtlaSilbir haftaya kadar pişmiş halini koyacağım canım .Buzluktan çıkıp, pişince, daha çıtır ve daha kabarık oluyor =)
YanıtlaSilteşekkür ederim FİLİZciğim :)
YanıtlaSilhepimizin ellerine sağlık...