Evde kalan malzemeleri değerlendirmek amaçlı yapılan ev çöreği =)

Yapılışı;
*Un,su,tuz ve bir pkt yaşmaya,biraz sıvıyağ,1 yumurtanın akı ile yumuşak bir hamur yapılır..
*Hamur biraz mayalandıktan sonra,ikiye bölünür ve tek tek açılır,hamurlar ister sıvıyağ ile ister margarinle yağlanır,açılan hamura patlıcanlı iç yayılır..Rulo şeklinde sarılır,kol böreği gibi yağlı kağıt üzerine döşenir,üzerine yumurtanın sarısı sürülür,çörek otu serpilir,200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
*Patlıcanlı harcın içinde; 1 domates,2 patlıcan (kabukları tamamen soyuldu,küp küp doğrandı),yeşil biber,sıvıyağ,kurusoğan,karabiber,pulbiber,tuz var.hepsi kavruldu..
Sıcak servis yapınız =)
Ayy bu çöreğe bayıldım ben ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim ümmühan :)
YanıtlaSilHemen dene.İç harcını değiştirip her şekilde yapılabilir.Enfes oluyor=)