Malzemeler
4 yumurta
2 su bardagi un
2 su bardagi süt
Iç malzeme
yarim kilo ispanak
100g tereyag
4 yemek kasigi un
2 su bardagi süt
1 su bardagi taze kasar
1 yumurta sarisi
Yapilisi
Ilk önce ispanaklari ayiklayip yikayin. Tencerede ispanagi kendi suyuyla kavurun. Krep malzemelerini derin bir kapta çirpma teliyle çirpin. Teflon tavada 10 adet krep pisirin.
Bu sirada iç malzeme için besamel sosu hazirlayin. Tereyagini tencerede eritin ve unun rengi sararana kadar kavurun. Sütü de ilave edip boza kivaminda pisirin. Besamel sosun üçte birini ayirin. Kavurdugunuz ispanagi besamel sosuna ekleyip karistirin. Hazirladiginiz krepleri yuvarlak borcama sirasiyla dizip aralarina ispanakli besamel sostan koyun.
Ayirdiginiz besamel sosa yumurta sarisini ilave edip çirpin. Böregin üzerine dökün, isitilmis firina koyun
200 °C de Üzeri kizarinca firindan çikarip bir su bardagi taze kasari serpin. Tekrar firina sürün,kasarlar eriyince çikarin ve dilimleyerek servis yapin.
28 Şubat 2011 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hayirli aksamlar canim blogunuzu ilk kez ziyaret ediyorum .Cok güzel emeklerinize sglik hayirli aksamlar diliyorum .
YanıtlaSilMineciğim bu börek nefissss olmuş eline sağlık hem ıspanak hem de krep en sevdiklerim bir arada mutlaka yapmalıyım
YanıtlaSilsağlıcakla kal canım
tatllar
YanıtlaSiltesekkur ederım zıyaretın ıcın canım.artık sıkı sık beklerım.işler dolayısıyla pek kayıt gıremesem de, emek vermeye calısıyorum işte :D
papatya68
YanıtlaSilkim sevmez ki ıspanak ve krepı :) Aslında çok kez yaptım bu tarz borek vs... ama eklemeye sıra gelınce kalıyor :)
kısmetse artık otomatık yukledıklerım sırayla yansıyacxak :D
börek çok güzel arkadaşım.ıspanaklı oluncada başka güzel olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilHarika bir lezzet olduğuna eminim.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
Artık yemek kitaplarina bakmak yok yeni kitabim sizsiniz bu ne marifet bayildim iştahım kabardi en kısa zamanda bunu denicem ...sevgiler...
YanıtlaSil