Malzemeler
250g kiyma
1 avuç içi kadar pirinç
1/2 demet maydanoz
1 bas sogan
biraz un
tuz,karabiber,nane
siviyag
1 yemek kasigi salça veya rendelenmis 2 domates
1-2 patates
1-2 havuç (istege bagli)
Yapilisi
Kiymanin içine rendelenmis sogan,ayiklanmis pirinç,maydanoz,tuz,karabiber koyup iyice yogurun. Findik büyüklügünde parçalara ayirip yuvarlayin. Unlanmis tepsiye dizin,tepsiyi sallayarak hepsini unlayin. Bir tencereye salçayi veya domatesi koyup,dogranmis patatesleri ve dogranmis havuçlari koyalim,biraz nane,tuz ekleyip karistiralim,yeteri kadar su koyup kaynamaya birakalim. Köfteleri ilave edip pirinçler pisinceye kadar pisirelim.
19 Şubat 2011 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Canım bu köfteyi ben sebze eklemeden yaparım ve adına da Cilli köfte derim. Babannem bize yedirmek için mi yöresel olduğundan mı bilmem bu adı verirdi bu köfte ye uzun zamandır da yapmamıstım iyi getirdin aklıma sevgiler...
YanıtlaSilHIMM BEN KÖFTE OLSUNDA NASIL OLURSA OLSUN DİYENLERDENİZ:)))
YanıtlaSilELLERİNE SAGLIK MİNECİM
akşam akşam nasılda canım çekti görünce.harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilestergonyesil
YanıtlaSilher türlüsü yapılır bu tür yemeklerin ismi - cismi çok maşallah! Hangisi olursa afiyet olsun canım benim :)
sevda
YanıtlaSilreca ederim şekerim hepimizin ellerine sağlık - hepinize afiyet olsun :)